(I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please :)

  • Author
  • Message
Offline
User avatar

Anton Meleshkevich

  • Posts: 29
  • Joined: Mon Mar 12, 2018 10:38 am
  • Real Name: Anton Meleshkevich

(I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please :)

PostMon Aug 12, 2019 8:10 pm

Please add an option to apply GUI display LUT to Full Screen mode.
Or better add an option to use independent display LUTs for GUI preview and new full screen mode.

Yes, I have decklink monitor card. But it has 12 frames lag (on different PCs, fresh OS, latest drivers, different GPUs). So I'd like to be able to add calibration LUT for fullscreen mode and use this instead of decklink.

LUT box seems to be a bad idea, because it will operate with 8 bit signal in this case.
Offline

Jim Simon

  • Posts: 6273
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostMon Aug 12, 2019 8:33 pm

Full Screen display goes through the GPU and isn't well suited for accurate monitoring.

You're best option is still the Decklink.
Offline

timble

  • Posts: 25
  • Joined: Mon Sep 16, 2013 12:10 am

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostMon Aug 12, 2019 11:50 pm

Yes. LUT for full screen viewer is a necessity.
www.learnresolve.com
Offline

Kenzo

  • Posts: 203
  • Joined: Sat May 04, 2013 6:04 pm
  • Real Name: Eryk Rogozinski

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostTue Aug 13, 2019 2:07 pm

Anton Meleshkevich wrote:Yes, I have decklink monitor card. But it has 12 frames lag (on different PCs, fresh OS, latest drivers, different GPUs).


Try older drivers, I have Intensity Pro and i had problem with lag too. I'm back to Desktop video 10.9.5 driver and it's ok.
Offline
User avatar

Micha Clazing

  • Posts: 239
  • Joined: Sat Apr 01, 2017 3:26 pm

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostSat Aug 24, 2019 3:07 pm

I am guessing this is simply not added yet because it's the first beta version with full screen GPU output functionality. Since GPU full screen output will always be a different monitor than the GUI monitor, I'd like to request a third LUT option alongside the viewer and monitoring LUTs. This way, you can have more or less accurate output in the viewer (monitor 1), hero display (monitor 2), and optionally a third display driven by the GPU, without having to rely on external signal splitters and hardware LUT boxes.

Additionally, the elephant in the room regarding GPU full screen output is that this now allows owners of the Blackmagic eGPU box to do basic monitoring with just a laptop and the eGPU attached to a reference monitor, greatly saving on precious bandwidth and ports, both of which are scarce on laptops.

Greatly looking forward to seeing this feature become a first-class citizen in future betas as 16.1 matures.
Offline
User avatar

Anton Meleshkevich

  • Posts: 29
  • Joined: Mon Mar 12, 2018 10:38 am
  • Real Name: Anton Meleshkevich

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostMon Aug 26, 2019 5:47 am

Kenzo wrote:
Anton Meleshkevich wrote:Yes, I have decklink monitor card. But it has 12 frames lag (on different PCs, fresh OS, latest drivers, different GPUs).


Try older drivers, I have Intensity Pro and i had problem with lag too. I'm back to Desktop video 10.9.5 driver and it's ok.


Thank you! But unfortunately older drivers don't support resolve v16.
Offline
User avatar

Anton Meleshkevich

  • Posts: 29
  • Joined: Mon Mar 12, 2018 10:38 am
  • Real Name: Anton Meleshkevich

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostMon Aug 26, 2019 9:46 am

Finally I found a solution for decklink delay. I just turned on Hide UI Overlays.
However it makes GUI video preview to use the same calibration LUT which is set for video monitoring.

So I just hope, whatever changes will be added for new fullscreen video preview and it's LUT slot, it won't break everything with decklink monitoring :)
Offline

Kenzo

  • Posts: 203
  • Joined: Sat May 04, 2013 6:04 pm
  • Real Name: Eryk Rogozinski

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostFri Aug 30, 2019 11:37 am

Anton Meleshkevich wrote:Thank you! But unfortunately older drivers don't support resolve v16.


Maybe not, but with my Resolve 16 works very well. :)
Offline

Mario Kalogjera

  • Posts: 634
  • Joined: Sat Oct 31, 2015 8:44 pm

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostFri Aug 30, 2019 4:26 pm

I second (or third?) the request for a LUT slot for the new second screen viewer option !!!

Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk
Asus Prime X370-Pro, Ryzen 1600X@4GHz, 32 GB G.Skill AEGIS DDR-4 3000MHz, Asrock RX 580 8GB, Adata A400 120 GB system SSD, A2000 500 GB scratch SSD, Media storage - "Always in motion is it", Windows 10 Pro+Resolve Studio 15.3+Fusion Studio 9.0.2
Offline

TobiJitsu

  • Posts: 10
  • Joined: Wed Apr 11, 2018 8:56 pm
  • Real Name: Tobias Schaarschmidt

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostSat Aug 31, 2019 5:54 am

+1 .... +9000 actually :)
Offline
User avatar

Micha Clazing

  • Posts: 239
  • Joined: Sat Apr 01, 2017 3:26 pm

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostSun Nov 03, 2019 2:09 pm

Micha Clazing wrote:I am guessing this is simply not added yet because it's the first beta version with full screen GPU output functionality.
Greatly looking forward to seeing this feature become a first-class citizen in future betas as 16.1 matures.

Just installed 16.1.1 and unfortunately this is still unavailable. Not even the viewer LUTs get applied to the GPU output. Maybe it'll make it in just in time for the Mac Pro launch, probably in December.
Offline

Dan Sherman

  • Posts: 1047
  • Joined: Fri Jul 01, 2016 11:07 pm

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostFri Dec 20, 2019 6:03 am

Micha Clazing wrote:Just installed 16.1.1 and unfortunately this is still unavailable. Not even the viewer LUTs get applied to the GPU output. Maybe it'll make it in just in time for the Mac Pro launch, probably in December.


I came across this tonight, and it definitely doesn't make sense.

At the very minimum, the color viewer lut should be applied to the clean feed. Ideally though it should have it's own lut, because it will be on a secondary display.
X99-A II, 6850K 4.2 GHz, GTX 1070 FE (431.36), DDR4-2400 CL12-14-14 4x8 GB
Win 10 Pro 1809, Resolve Studio 16.1.0b.017
Offline

kinvermark

  • Posts: 315
  • Joined: Tue Apr 16, 2019 5:04 pm
  • Real Name: Mark Wilson

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostWed Dec 25, 2019 8:46 pm

+1. Video clean feed IS affected by your selection of viewer LUTs in project preferences.
Windows 10 PC. Intel i7 x980, 24GB RAM, Nvidia 2070 Super 8GB GPU, SSD & RAID HD array. Dual UHD monitors. Decklink 4k mini. Resolve Studio 16.2
Offline
User avatar

Micha Clazing

  • Posts: 239
  • Joined: Sat Apr 01, 2017 3:26 pm

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostThu Dec 26, 2019 6:58 pm

kinvermark wrote:+1. Video clean feed IS affected by your selection of viewer LUTs in project preferences.

I've just recently tested it and that's not the case on my system (Windows 16.1.2). It's very simple to test by using the invert colour 1DLUT; colours are only inverted on the main monitor viewer, not the secondary monitor clean feed.
Offline

kinvermark

  • Posts: 315
  • Joined: Tue Apr 16, 2019 5:04 pm
  • Real Name: Mark Wilson

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostFri Dec 27, 2019 2:48 am

Hi Micha,

Try the 3d LUT, works here.
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (47.27 KiB) Viewed 500 times
Windows 10 PC. Intel i7 x980, 24GB RAM, Nvidia 2070 Super 8GB GPU, SSD & RAID HD array. Dual UHD monitors. Decklink 4k mini. Resolve Studio 16.2
Offline
User avatar

Micha Clazing

  • Posts: 239
  • Joined: Sat Apr 01, 2017 3:26 pm

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostSat Dec 28, 2019 3:10 pm

kinvermark wrote:Hi Micha,

Try the 3d LUT, works here.

Interesting. The video monitor LUT applies to the viewer and clean feed, but only on the Cut and Edit pages. This seems to be a bug, as at least for the viewer, it should use the viewer LUT instead. I wonder in which version this bug was introduced.

The Fusion, Color, Fairlight and Deliver pages correctly use the viewer LUT for the viewer, and don't use any LUT for the clean feed.

While somebody looks over the code to fix the bug, I'd very much appreciate it if a separate clean feed LUT gets added to the color management tab in project settings. :)
Offline

kinvermark

  • Posts: 315
  • Joined: Tue Apr 16, 2019 5:04 pm
  • Real Name: Mark Wilson

Re: (I have decklink, but...) Full Screen Display LUT please

PostSat Dec 28, 2019 6:45 pm

Confirmed bug/issue.

Looks like the EDIT/CUT teams think one way and the COLOR team thinks another. That's not good.
Windows 10 PC. Intel i7 x980, 24GB RAM, Nvidia 2070 Super 8GB GPU, SSD & RAID HD array. Dual UHD monitors. Decklink 4k mini. Resolve Studio 16.2

Return to DaVinci Resolve Beta Feedback

Who is online

Users browsing this forum: GHSteadman and 14 guests