Fusion composition could not be processed

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

NikkiBee

  • Posts: 2
  • Joined: Sat May 09, 2020 12:47 pm
  • Real Name: Nicola Blackmore

Re: Fusion composition could not be processed

PostSat May 16, 2020 11:27 am

David Marr wrote:Hi,
Right now I'm running DR Studio 16.1.1. and had the problem that DR couldn't render a Fusion Clip.
I found a solution that worked for my project but is a bit brute.

Go to Preference<User<Ui and uncheck the "Stop renders when a frame or clip cannot be processed".

After doing this DR was able to render the project. Also all effects etc. were visible and no frame was dropped. Nontheless if somebody knows it better or why this is a bad Idea, please feel free to lecture me.

I hope I helped somebody.



You did thanks, I'd tried a new project, new timeline, taking off some of the graphics... but this trick worked. :) I'm on 16.1.2.026 on an HP Omen laptop with Nvidia GPU
Offline

herein2020

  • Posts: 55
  • Joined: Sun Mar 22, 2020 7:14 pm
  • Real Name: Stanley James

Re: Fusion composition could not be processed

PostMon May 18, 2020 5:28 pm

I just had this problem today in version 16.2.1.017 Studio. I created a very simple opening Fusion Composition and added a built in 3D title and now the project won't render.

I will probably use the preferences workaround but I don't understand how such simple Fusion compositions could break it like this.
Software: Windows 10 2004, DR 16.2.4.016 Studio
Hardware: HP Z4, Core i9 14 Cores@3.10GHz, 64GB of RAM, RTX 2080TI, NVME OS Drive, NVME RAID Array, SSD Cache Drive, 100TB Archive Storage
Typical Media: 4K@60FPS 8 Bit Long GOP, 4K 30FPS 8 bit Long GOP
Offline

mgmorton2002

  • Posts: 3
  • Joined: Thu May 28, 2020 10:42 pm
  • Real Name: Michael Morton

Re: Fusion composition could not be processed

PostThu May 28, 2020 10:46 pm

I have been using Davinci for weeks with no problems what so ever, worked great every time. however tonight trying to do some basic fusion (only 5 Nodes) and getting GPU error 79 EVERYTIME. I have closed, restarted programme, restarted PC nothing is working :cry:
Offline

uwe_sm

  • Posts: 1
  • Joined: Sun Jun 07, 2020 12:12 pm
  • Real Name: Uwe Meschede

Re: Fusion composition could not be processed

PostWed Jun 17, 2020 5:29 pm

Maybe a temporary workaround (until Blackmagic solved the problem):
Before buying the studio version I tried the costless one now for some weeks as an alternative for Final Cut - I like the kind of cutting and the overall concept of DR. Everything worked fine ... - until today, exporting a clip with some fusion nodes. First I got the same message as a lot of users while rendering: "davinci transform cannot get dot for input" and then, after a lot of tries, it stopped shortly before completion - without any message or movement. Nothing! I had to quit DR in the "hard" way because it didn't react anymore. - Now I tried a workaround described in the forum: Copying everything to a new timeline ... and surprisingly it worked out! My day is saved! Thanks for the tip!
MacPro 5,1 · 3,33 GHz 6-Core · 48 GB RAM · Radeon RX 580 8 GB · M2 SSDs · MacOS 10.14.6
Davinci Resolve 16.2.2.011
Offline

BMNewb

  • Posts: 55
  • Joined: Mon Feb 26, 2018 8:33 am
  • Real Name: Scott Bernard

Re: Fusion composition could not be processed

PostMon Jun 22, 2020 7:14 am

Yep, 16.2.3, all that work and am trying to deliver the project to a client and of course it will not. Tried work arounds like copying and pasting into a new project, same results. An expensive lesson in time and money.
Offline
User avatar

iddos-l

  • Posts: 390
  • Joined: Sat Mar 30, 2019 7:55 pm
  • Real Name: iddo lahman

Re: Fusion composition could not be processed

PostMon Jun 22, 2020 8:11 am

Should be carful when pasting into a new timeline though.
Groups will not transform and should check the key framing animation as well.
Maybe a color trace can help.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Offline

BMNewb

  • Posts: 55
  • Joined: Mon Feb 26, 2018 8:33 am
  • Real Name: Scott Bernard

Re: Fusion composition could not be processed

PostMon Jun 22, 2020 8:23 am

That's why it's good to have an insurance NLE. 16 is just too new. Had I stuck with 15, I suspect I would not have this issue. Leaping into another NLE and rebuilding the project is the best solution. Just use 16 for testing.
Offline

Rick van den Berg

  • Posts: 740
  • Joined: Tue Jun 02, 2015 7:47 am

Re: Fusion composition could not be processed

PostWed Jul 15, 2020 10:15 am

logs:

https://drive.google.com/file/d/1RhrG1D ... sp=sharing

i added a transform node in the fusion tab.. It was quite devastating



That's why it's good to have an insurance NLE. 16 is just too new. Had I stuck with 15, I suspect I would not have this issue. Leaping into another NLE and rebuilding the project is the best solution. Just use 16 for testing.


A comment like this bothers me more than it should. i couldn't disagree more. a few arguments:

-16 is not new anymore
- every little update creates a few bugs, and everytime a new update fixes those, new bugs will rise, its an endless loop.
- if you don't update, you will have to live with those bugs. and live with the fact that new OS's/desktop video/similar apps won't work anymore.
- everytime you ask for support, the first thing you get is ''update to the latest version, else we can't help you'' (this is not literally, but it comes close) Also, bmd recommends updating everytime.
- so you update to the latest version, to find new bugs, not immidiately, but when you already finished a few projects, and already embraced the latest version, so it's hard to go back.
- so you seek for help on the forums, to find comments like these.
resolve 16.2.1
windows 10
i7 6950x
2x gtx 1080 8gb
96gb DDR4 3200
Previous

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: abdo25, Abobakr M. Alshiblie, cfarrias94, Dan Roland, Google [Bot], Jim Simon, John Griffin, mpetech, P2potter, Step090, teAr ringer deg and 97 guests