Jump to: Board index » General » Fusion

mp4 in fusion studio

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Claude Lec

  • Posts: 81
  • Joined: Tue Jul 07, 2015 1:27 pm
  • Location: Stuttgart/Germany

mp4 in fusion studio

PostSun Aug 01, 2021 3:16 pm

Hi
I can use mp4 in da vinci resolve but not in fusion. I have to transcode the clip under DaVinci in .mov.
I have installed Ffmeg but doesn't make any difference..
Can someone tell me what do I do wrong and what schould I do to use .mp4 clip in fusion.
Regards
CL
Intel(R) Core(TM) i9-9900K 8*3,6GHz 32 Go Ram - RTX 2080 TI -DaVinci Resolve STUDIO 16.2 - Fusion studio 16 - Windows 10 Pro
Offline

Jeff Ha

  • Posts: 151
  • Joined: Tue Apr 14, 2015 10:38 am

Re: mp4 in fusion studio

PostMon Aug 02, 2021 10:00 am

bottom line is you shouldn't really use an mp4. It's a horrible codec, especially for any FX or motion work.
Offline

Sander de Regt

  • Posts: 2385
  • Joined: Thu Nov 13, 2014 10:09 pm

Re: mp4 in fusion studio

PostMon Aug 02, 2021 12:00 pm

Jeff is correct in a sense, but it still depends on what kind of mp4 you're using.
My Sony semi-pro camera stores its video in mp4 format and I can use it fine within Fusion studio, so there might be something wrong in your setup or the format of the video.
Sander de Regt

ShadowMaker SdR
The Netherlands
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 2063
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: mp4 in fusion studio

PostMon Aug 02, 2021 3:55 pm

Most of the time, a problem with an mp4 in Fusion is a non-standard resolution. If your video isn't in a common broadcast format, Fusion probably won't read it correctly. This applies only to mp4 and related containers and codecs.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests