Jump to: Board index » General » Fusion

(probably)lame newbie problem with mask

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

JesseG

  • Posts: 6
  • Joined: Thu Apr 14, 2022 7:26 pm
  • Real Name: Jesse Godland

(probably)lame newbie problem with mask

PostWed May 10, 2023 9:52 pm

I have done the first tutorial and am on lesson 2 in the fusion tutorial. So far so good, everything making sense UNTIL NOW!
I did everything up to page 57 and my mask will not function. I have gone over the lesson at least 3 times, Ive gone through the Inspector on the mask and the merge node. Ive tried the passthrough command. Ive power cycled my computer and went for a walk. I've redone the lesson from scratch.

The mask is there, it looks just like the lesson plan, its a Polygon1 matte that is attached to the merge node through the mask input and it is literally doing nothing.

Please help before I stick needles in my eyes.
Thank you
Offline

birdseye

  • Posts: 323
  • Joined: Fri Jun 12, 2020 2:36 pm
  • Real Name: Iain Fisher

Re: (probably)lame newbie problem with mask

PostThu May 11, 2023 5:36 am

Assuming you haven't already blinded yourself, if you copy your nodes from Fusion's node graph and paste them between the '[code]' brackets that appear when you click on the code symbol above the text posting area, others can duplicate your comp node configuration from your post.
Offline

JesseG

  • Posts: 6
  • Joined: Thu Apr 14, 2022 7:26 pm
  • Real Name: Jesse Godland

Re: (probably)lame newbie problem with mask

PostWed May 31, 2023 7:06 pm

Hi birdseye
I finally just redid the lesson from scratch and the mask worked fine. Im not sure what went wrong but I just moved on. Thanks for that suggestion. I will keep it in mind if I have any more problems with fusion.

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests