HDLinkPro audio and specifications?

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

themaiz

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Jun 06, 2023 2:28 am
  • Location: Sydney and Toowoomba
  • Real Name: John Maizels

HDLinkPro audio and specifications?

PostTue Jun 06, 2023 2:46 am

The HDLinkPro converter still has support, manual and application in the BM Support site... BUT... the manual has a link to specifications and that link goes to the support page where specifications seem not to be. Am I right? :o

The real question: can someone tell me what audio should appear at each of the six RCA outputs? Is it embedded tracks 1-6 on SDI (ie: all of group 1 and half of group 2) or something else?

Thanks, John
Offline

Howard Roll

  • Posts: 2460
  • Joined: Fri Jun 03, 2016 7:50 am

Re: HDLinkPro audio and specifications?

PostThu Jun 08, 2023 7:47 am

Scroll down, the HDLink is 10 years old, older products are at the bottom of the pane. It’s there BTW, I just looked.

Good Luck
Offline

themaiz

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Jun 06, 2023 2:28 am
  • Location: Sydney and Toowoomba
  • Real Name: John Maizels

Re: HDLinkPro audio and specifications?

PostFri Jun 09, 2023 1:40 pm

Howard Roll wrote:Scroll down, the HDLink is 10 years old, older products are at the bottom of the pane. It’s there BTW, I just looked.

Howard thanks for checking. I too had already looked on the support page for downloads, and I did confirm that my boxes are running the last offered firmware.

However that's not the link I meant. In the paragraph prior, the manual says
Please see the following HDLink specifications link on the Blackmagic Design website for a full listing of current formats supported via DVI and HDMI displays. Check [site link info] products/hdlink/techspecs/

The techspecs link folds to the current products page, and detail on the HDLink is definitely not on the products page (or not where I can see it).

Having the specs would have saved me an hour or two... The manual says that the SDI input can be used for "... 3 Gb/s HD-SDI 4:4:4 video...", and one of the diagrams is exactly what I tried, but no 3G (1080p) signal that I tried would display correctly on either an HDMI or DVI monitor input.

Ultimately what I REALLY wanted to confirm was the input to RCA audio mapping, and that's still an unknown quantity.
Offline
User avatar

Jack Fairley

  • Posts: 1863
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm
  • Location: Los Angeles

Re: HDLinkPro audio and specifications?

PostSat Jun 10, 2023 12:07 am

Did you try both level A and level B? Older BMD kit would not do both.
Ryzen 5800X3D
32GB DDR4-3600
RTX 3090
DeckLink 4K Extreme 12G
Resolve Studio 17.4.1
Windows 11 Pro 21H2
Offline

themaiz

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Jun 06, 2023 2:28 am
  • Location: Sydney and Toowoomba
  • Real Name: John Maizels

Re: HDLinkPro audio and specifications?

PostSun Jun 11, 2023 7:05 am

Jack Fairley wrote:Did you try both level A and level B? Older BMD kit would not do both.

Good thought. I'm not sure that I did. The interface software on the HDLink does not have an A or B option, but I had a Decimator HD-MX front-ending the HDLink. That device does support forcing A/B... a formal trial will have to wait until next week when I'm back at the test-bench.

Unfortunately I have no way of knowing anything about the construction of the source material I've been using to test - especially I don't know if it was A or B-DL, or if it was 4:2:2 or 4:4:4. Again, I'm stymied by not being able to find precise specifications for the device, so no idea what to expect from it.

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests