Can't scroll timeline anymore

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Joshua Morin

  • Posts: 296
  • Joined: Fri Jan 19, 2018 1:39 pm

Can't scroll timeline anymore

PostSat May 23, 2020 7:45 pm

I used to scroll the timeline using my trackpad with two fingers. I just re-did my system and installed 16.2.2 and it doesn't work anymore. I can scroll that way with other applications. Did something change in 16.2.2?

Thanks in advance!
Windows 10 Pro
Resolve 16.2.2 Studio
Intel(R) Core(TM) i7-8750 2.20GHz, 32.0 GB
NVIDIA GeForce GTX 1070M, 8Gb
Offline

Jim Simon

  • Posts: 7361
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Can't scroll timeline anymore

PostSun May 24, 2020 4:27 am

Make sure Enable 2D Timeline Scroll is disabled. Timeline menu, I think. It's oddly enabled by default.
Last edited by Jim Simon on Sun May 24, 2020 1:20 pm, edited 1 time in total.
Offline

Joshua Morin

  • Posts: 296
  • Joined: Fri Jan 19, 2018 1:39 pm

Re: Can't scroll timeline anymore

PostSun May 24, 2020 11:40 am

Jim Simon wrote:Make sure Enable 2D Scroll is disabled. Timeline menu, I think. It's oddly enabled by default.


Thanks I will check that out. Is that something that has changed recently? I have never had to change this in the past....
Windows 10 Pro
Resolve 16.2.2 Studio
Intel(R) Core(TM) i7-8750 2.20GHz, 32.0 GB
NVIDIA GeForce GTX 1070M, 8Gb
Offline

Jim Simon

  • Posts: 7361
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Can't scroll timeline anymore

PostSun May 24, 2020 1:20 pm

It's actually under the View menu.

The feature has been part of Resolve since I started using it with version 12.5. It's on by default and must be turned off for the mouse wheel to properly scroll the timeline.
Offline

Joshua Morin

  • Posts: 296
  • Joined: Fri Jan 19, 2018 1:39 pm

Re: Can't scroll timeline anymore

PostSun May 24, 2020 4:04 pm

Jim Simon wrote:Make sure Enable 2D Timeline Scroll is disabled. Timeline menu, I think. It's oddly enabled by default.


I had high hopes for it, but sadly this did not work. Is anyone else experiencing this issue?
Windows 10 Pro
Resolve 16.2.2 Studio
Intel(R) Core(TM) i7-8750 2.20GHz, 32.0 GB
NVIDIA GeForce GTX 1070M, 8Gb

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Feedfetcher, Shantanu Kumar Singh and 79 guests