no playback, please help!

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

no playback, please help!

PostSun Jun 28, 2020 1:39 am

Today I went to create a timelapse from my gopro, and while editing the video there was no playback at the top right of the screen. When I go back to see my previous project, that video has no plyback either. I am able to export the video to my computer and see it though. I am using an Acer Predator Helios 300. I have checked for graphics card driver updates, and it says they're up to date. Please help, i want to get back to using this and creating videos.

Thanks
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 8250
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: no playback, please help!

PostSun Jun 28, 2020 7:44 am

Please review the FAQs
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostSun Jun 28, 2020 3:25 pm

I’ve looked at the forum faq’s and can’t find anything that helps
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 8250
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 3:51 am

They don't tell you how to fix your problem, they tell you whats needed for anyone to help you. We don't even know the OS or resolve version you are on. What GPUs, the gpu drivers, the clip details.
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 4:12 am

I’m running the latest version of Windows 10 home, I have a core i7, and a gtx1060. I have checked for driver updates, and it says I’m on the latest version. The last video I edited a couple weeks ago worked fine, but when I go to view it now, there is no preview. I have tried uninstalling resolve and reinstalling it, but it didn’t help.
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 4:14 am

I’m running the latest version of resolve, and this problem happens with both mp4 files from my canon camera, and jpegs from my GoPro to make a timelapse.
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 1682
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 9:07 am

Nick, you need to go to the Nvidia website to check for driver updates. Windows telling you that you have the latest version usually means the driver for the built in Intel graphics.

I too use a GTX 1060 with the latest Studio driver 451.48.

Also which exact version of Resolve are you using? Words like "latest" are not really helpful.
Attachments
About DR.jpg
About DR.jpg (306.68 KiB) Viewed 290 times
Resolve 16.2.5.015 (free)
Dell XPS 8700 i7-4790 4 core @ 3.60GHz, 24GB RAM, GTX1060/6GB (451.48 Studio), Win 10 Home-18362, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win 7 Ultimate, Digi 002R, 3 Screens
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 3:21 pm

I have just tried to update both the game ready driver, and studio driver. It’s installed successfully, but resolve still won’t work. The resolve version is 16.2.3.015. I have made a short YouTube video showing that when the timeline is double clicked, the video shows up for a second, but it can’t be played.
Offline
User avatar

TheBloke

  • Posts: 266
  • Joined: Sat Nov 02, 2019 11:49 pm
  • Real Name: Tom Jobbins

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 3:40 pm

And if you click on play on the right hand viewer, top right of the screen, nothing happens? That top right viewer is always blank?
Resolve Studio 16.2.4.016 and Fusion Studio 16.2.4 on macOS Mojave 10.14.6

Hackintosh: X58, Intel X5670 @ 4.32 Ghz, 48GB RAM, AMD Vega 64 8GB
Monitors: 1 x 3840x2160 (4K) & 3 x 1920x1200
Audio: Behringer UMC404HD
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 3:47 pm

Yes, the top right is always blank. That is where I was able to preview the video when it was working. When I click the play button, I can hear it, but the video is blank.
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 3:50 pm

It’s even blank when I double click a clip in the media pool to play it. I get audio, but no video.
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 1682
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: no playback, please help!

PostMon Jun 29, 2020 11:17 pm

Has your GoPro footage worked before and is suddenly not working, or has it never worked?
Resolve 16.2.5.015 (free)
Dell XPS 8700 i7-4790 4 core @ 3.60GHz, 24GB RAM, GTX1060/6GB (451.48 Studio), Win 10 Home-18362, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win 7 Ultimate, Digi 002R, 3 Screens
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 12:28 am

This is my first time trying GoPro footage. Before I was using footage from my canon camera with success, but now I can’t view previous projects, or make new projects with the same files.
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 6496
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 2:08 am

In a File Explorer window, go to:

C:\Program Files\Blackmagic Design\DaVinci Resolve

and run CaptureLogs

This will place a Resolve log file named similar to this on your Windows desktop: DaVinci-Resolve-logs-20181228_140434.zip (You may not see the .zip extension if your system is set to hide known extensions).


Then open Windows System Information and do a File - Save (Not a File Export), which will generate a .NFO file.

Place both those files on a file sharing site and provide links to the files here.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 3:10 am

https://1drv.ms/u/s!Ao0YbZeqX9Jxg22wMr8 ... u?e=4kjsPz

https://www.dropbox.com/s/jdyjzfophj3x6 ... o.nfo?dl=0

sorry if something is not right. please let me know if it's not and i'll try to do it again.
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 3:17 am

Not sure if this helps, but these issues in ccleaner seem to be related to resolve, and nvidia drivers. I haven’t resolved them since that might cause an issue.
https://drive.google.com/file/d/1d2aUDu ... sp=sharing
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 6496
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 4:33 pm

Do a clean install of the NVIDIA 431.86 Studio driver.

If you still have the issue, please send an updated log and NFO file.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 5:04 pm

While trying to update that driver, I got this message.
https://drive.google.com/file/d/1p4zYJt ... sp=sharing
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 6496
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 5:07 pm

On The NVIDIA download area, there is a selection called Windows Driver Type.

It defaults to Standard. You probably need to select DCH.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 5:29 pm

https://drive.google.com/file/d/1a2DUi7 ... sp=sharing

I don’t see an option to chose standard of DCH. Am I on the right website?
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 5:38 pm

I have no idea what happened, but resolve works now! I tried it again and the preview is back.
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 6496
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: no playback, please help!

PostTue Jun 30, 2020 7:52 pm

That's good.

In the future, this would be the normal NVIDIA Driver Download site to use:

https://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Nick123

  • Posts: 14
  • Joined: Sun Jun 28, 2020 1:35 am
  • Real Name: Nick Santitoro

Re: no playback, please help!

PostWed Jul 01, 2020 1:32 am

I tried that site too, but for my 1060 there is not option for standard or DCH. Thanks for you help, I think the driver update I did yesterday fixed it, but it took some time to take affect.
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 1682
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: no playback, please help!

PostWed Jul 01, 2020 10:24 am

There is a choice of Standard or DCH on that page. It's under Windows Driver Type. There is also the download page at https://www.nvidia.com/Download/index.aspx where you can select either the Studio or Gaming driver.
Attachments
Nvidia Driver Download.JPG
Nvidia Driver Download.JPG (224.4 KiB) Viewed 140 times
Nvidia Driver Download2.jpg
Nvidia Driver Download2.jpg (208.1 KiB) Viewed 140 times
Resolve 16.2.5.015 (free)
Dell XPS 8700 i7-4790 4 core @ 3.60GHz, 24GB RAM, GTX1060/6GB (451.48 Studio), Win 10 Home-18362, 2 Screens
Pro Tools 2018.4
Dell Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX650, Win 7 Ultimate, Digi 002R, 3 Screens

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Andrew Kolakowski, Bing [Bot], Brad Hurley, Kenzo and 93 guests