ATEM Television Studio won’t recognize camera signal

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

fieldstation

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Jul 13, 2018 1:22 am
  • Real Name: Verna Lim

ATEM Television Studio won’t recognize camera signal

PostFri Jul 13, 2018 2:50 am

Wondering if the HDMI ports are defective somehow? Or if there’s a firmware update we’re missing for Switchers 7.2?

HDMI cables, multi-view monitor, and camera work fine independently, and laptop OS 10.11.6 correctly recognizes ATEM Software 7.2.

ATEM Television Studio recognizes ATEM Control just fine, blinks lights.
We can switch among camera views.
Camera output matches exact 1080 59.94i as listed in ATEM Control video settings.
Camera’s signal displays correctly by multi-view monitor when plugged in directly.
Color bars appear in Program window when triggered by ATEM control.

More importantly, when HDMI cable is looped from any HDMI Ports to Prog HDMI, color bars appears in the appropriate Camera # window — so the ports recognize some kind of signal, just won’t display camera’s.

What are we missing?
Hate to send back a potentially defective ATEM Television Studio, since the client’s only used it once and got 1 camera (but not multiple) to work many months ago.

Many thanks for any suggestions you all might have!
Offline

Matt Certa

  • Posts: 75
  • Joined: Tue Jan 26, 2016 5:21 pm

Re: ATEM Television Studio won’t recognize camera signal

PostFri Jul 13, 2018 4:48 pm

im trying to remember if the color bars feature overrides the input signal, and is giving you a incorrect troubleshooting path.
Also do you have a hdmi to sdi adapter to confirm the signal works otherwise?
Offline

Kevin McGrath

  • Posts: 51
  • Joined: Wed Apr 20, 2016 12:26 am
  • Location: St. John's Newfoundland CANADA

Re: ATEM Television Studio won’t recognize camera signal

PostFri Jul 13, 2018 8:53 pm

Are you getting any signal output from the camera
I suggest try a different camera
Even try a dslr
Also check to see if the camera is outputting the right signal.
Some monitors can upscale the signal
A GoPro hero 3 will work fine on a tvs but a go pro hero 4 won’t. Even using the same cable
Atem tvs , studio converter 4 camera converters, hyperdeck,40x40 videohub. Master control, jvc gy hm700 &170 2 Panasonic aw he60 aw he 2
Offline

fieldstation

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Jul 13, 2018 1:22 am
  • Real Name: Verna Lim

Re: ATEM Television Studio won’t recognize camera signal

PostSat Jul 14, 2018 12:12 am

Hi thanks Kevin & Matt!
No, we don't have an HDMI>SDI cable and adapter to test the path.
We confirmed with multiple cameras that signal is going out, and is correct signal. It matches 1080 49.94i set on ATEM Control setup.

What do you mean color bars feature overrides the input signal? When we turn off color bars, there's still no camera output signal.

Any other ideas?

Many thanks!

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests