Video stream breaking up when showing graphics

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

EdMendez

  • Posts: 5
  • Joined: Fri Jul 27, 2018 7:51 pm
  • Real Name: Eduardo Mendez

Video stream breaking up when showing graphics

PostFri Jul 27, 2018 8:10 pm

Hi there. We are streaming video thru YouTube using the Blackmagic Design UltraStudio HD Mini. When we stream our live video feed everything is fine, but the minute we start combining graphics into our feed (PDF's documents, etc), the video stream starts breaking up sporadically, sometimes even affecting the audio feed. We are using a Mac Pro laptop for bringing the graphics into our stream, and we are in the process of troubleshooting our problem, but would be very grateful if anyone out there has any ideas on why this may be happening? Thank you very much.
Offline

EdMendez

  • Posts: 5
  • Joined: Fri Jul 27, 2018 7:51 pm
  • Real Name: Eduardo Mendez

Re: Video stream breaking up when showing graphics

PostThu Aug 02, 2018 4:55 pm

Hello there :D I have not received any replies or comments so far to this post. I am still having this issue which I need to resolve. Could someone pretty please reply with some insight or comments? That would be greatly appreciated! Thank you in advance.
Sincerely,
Ed
Offline

Denny Smith

  • Posts: 8456
  • Joined: Thu Aug 01, 2013 4:19 pm
  • Location: USA, Northern Calif.

Re: Video stream breaking up when showing graphics

PostThu Aug 02, 2018 6:05 pm

YouTube has some restrictions to streaming graphics to it. Check out what they are and make sure what yiu are trying to send co forms do their requirements.
Cheers
Last edited by Denny Smith on Mon Aug 13, 2018 2:47 am, edited 1 time in total.
Denny Smith
SHA Productions
Offline

EdMendez

  • Posts: 5
  • Joined: Fri Jul 27, 2018 7:51 pm
  • Real Name: Eduardo Mendez

Re: Video stream breaking up when showing graphics

PostThu Aug 02, 2018 7:28 pm

Denny Smith wrote:YiuRube has some restrictions to streaming graphics to it. Check out what they are and make sure what yiu are trying to send co forms do their requirements.
Cheers


Thanks a million Denny, we will look into this, we definitely never thought about that. Ed
Offline

Bakery

  • Posts: 3
  • Joined: Mon May 28, 2018 8:58 pm
  • Real Name: Bas Koole

Re: Video stream breaking up when showing graphics

PostFri Aug 03, 2018 12:13 pm

My first guess would be that Youtube is not handling your graphics very well. Have you tried streaming to any other video platforms ? (twitch, facebook, periscope)
Offline

EdMendez

  • Posts: 5
  • Joined: Fri Jul 27, 2018 7:51 pm
  • Real Name: Eduardo Mendez

Re: Video stream breaking up when showing graphics

PostFri Aug 03, 2018 8:11 pm

Bakery wrote:My first guess would be that Youtube is not handling your graphics very well. Have you tried streaming to any other video platforms ? (twitch, facebook, periscope)


Much appreciated Bas, this is the same thing Denny said. We are looking into it. And no, so far we have been doing all of our streaming using YouTube, which is what we prefer, and would prefer using. Thanks again.

I will report back after we look into that. In any case, if anyone else has any other possible ideas, please do let me know.

Thanks a lot!
Offline

Kevin McGrath

  • Posts: 59
  • Joined: Wed Apr 20, 2016 12:26 am
  • Location: St. John's Newfoundland CANADA

Re: Video stream breaking up when showing graphics

PostSun Aug 05, 2018 1:25 am

How are you getting your graphics into the stream

Are you doing this upstream or downstream
Is you video output going to the Mac then to YouTube
Or is it right out of the hyperdeck to YouTube
Atem tvs , studio converter 4 camera converters, hyperdeck,40x40 videohub. Master control, jvc gy hm700 &170 2 Panasonic aw he60 aw he 2
Offline

EdMendez

  • Posts: 5
  • Joined: Fri Jul 27, 2018 7:51 pm
  • Real Name: Eduardo Mendez

Re: Video stream breaking up when showing graphics

PostSun Aug 12, 2018 4:35 am

Kevin McGrath wrote:How are you getting your graphics into the stream

Are you doing this upstream or downstream
Is your video output going to the Mac then to YouTube
Or is it right out of the hyperdeck to YouTube


Dear Kevin, thanks a lot for taking the time to reply, I've been very busy this last week and just getting to this right now. In answer to your questions:

Are you doing this upstream or downstream: we are doing this upstream
Is your video output going to the Mac then to YouTube: yes, that is correct, its going to the Mac from the BlackMagic Design UltraStudio HD Mini, thru the thunderbolt cable. The video feed comes into the BlackMagic via SDI cable.
Or is it right out of the hyperdeck to YouTube: no [/quote]

Please do let me know if you have any suggestions. Thanks so much!

Ed
Offline

Kevin McGrath

  • Posts: 59
  • Joined: Wed Apr 20, 2016 12:26 am
  • Location: St. John's Newfoundland CANADA

Re: Video stream breaking up when showing graphics

PostSun Aug 12, 2018 11:11 pm

I am not 100% sure but I think the USB cable is for updates only
Just to let you know I have been wrong before
Someone please correct me
Or is this a feature I did not know about

My set up uses an atem TVS. It has a USB output for streaming
I do all my graphics in the atem
My hyperdeck mini is used only for recording
I have VMix social as my backup
If both of those die I then upload my recording with a time delay of 30 min or so

You might want to invest in a web presenter That machine is dedicated for streaming
If might solve your problems
Atem tvs , studio converter 4 camera converters, hyperdeck,40x40 videohub. Master control, jvc gy hm700 &170 2 Panasonic aw he60 aw he 2

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests