How to render a project with multi-channel audio?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

powerdroid

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Aug 05, 2019 3:09 pm
  • Real Name: Michael Purdy

How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 11:55 am

I have a project with multi-channel audio. When I attempt to render it to Quicktime DNxHR or Quicktime H.264, the only audio options are Main 1 (Stereo) or Timeline Track which then requires me to pick a single audio track.

Is there a way to render to multi-channel audio within a quicktime container?

PD
Offline

Kenzo

  • Posts: 124
  • Joined: Sat May 04, 2013 6:04 pm
  • Real Name: Eryk Rogozinski

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 12:09 pm

In Deliver tab, Output Track set to All Timeline Tracks.
Offline

powerdroid

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Aug 05, 2019 3:09 pm
  • Real Name: Michael Purdy

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 12:48 pm

Do you mean that I should add an Output track for each of the tracks in the project or is there a way to have them all output automatically?
Offline

Kenzo

  • Posts: 124
  • Joined: Sat May 04, 2013 6:04 pm
  • Real Name: Eryk Rogozinski

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 1:35 pm

Image
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 2973
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm
  • Location: France
  • Warnings: 1

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 4:19 pm

powerdroid wrote:I have a project with multi-channel audio. When I attempt to render it to Quicktime DNxHR or Quicktime H.264, the only audio options are Main 1 (Stereo) or Timeline Track which then requires me to pick a single audio track.

Is there a way to render to multi-channel audio within a quicktime container?

PD


The easiest way is to have a Main Multi channel :?: :?
"Saying it is good, but doing it is better! "
Win10-1809 | Resolve Studio V16.1 | Fusion Studio V16.1 | Decklink 4K Extreme 6G | RTX 2080Ti 431.86 NSD driver! |
Offline

Kenzo

  • Posts: 124
  • Joined: Sat May 04, 2013 6:04 pm
  • Real Name: Eryk Rogozinski

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 4:52 pm

Jean Claude wrote:The easiest way is to have a Main Multi channel :?: :?


It's not the same.
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 2973
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm
  • Location: France
  • Warnings: 1

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 5:05 pm

Kenzo wrote:
Jean Claude wrote:The easiest way is to have a Main Multi channel :?: :?


It's not the same.


Kenzo,

I'm waiting for powerdroid to show us its TL in Fairlight PAge. Not you? :mrgreen:
"Saying it is good, but doing it is better! "
Win10-1809 | Resolve Studio V16.1 | Fusion Studio V16.1 | Decklink 4K Extreme 6G | RTX 2080Ti 431.86 NSD driver! |
Offline

Kenzo

  • Posts: 124
  • Joined: Sat May 04, 2013 6:04 pm
  • Real Name: Eryk Rogozinski

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 5:06 pm

Hmm, maybe you are right ;)
Offline

powerdroid

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Aug 05, 2019 3:09 pm
  • Real Name: Michael Purdy

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 6:36 pm

I don't have "All Timeline Tracks" in the dropdown.

Screen Shot 2019-10-10 at 2.31.55 PM.png
Screen Shot 2019-10-10 at 2.31.55 PM.png (39.93 KiB) Viewed 728 times
Offline

Kenzo

  • Posts: 124
  • Joined: Sat May 04, 2013 6:04 pm
  • Real Name: Eryk Rogozinski

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 6:45 pm

Are you sure you have Quicktime set in the video tab?
Offline

powerdroid

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Aug 05, 2019 3:09 pm
  • Real Name: Michael Purdy

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 7:09 pm

Yes.

Format: Quicktime
Codec: Either DNxHR or H.264
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 1303
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 7:10 pm

powerdroid wrote:I don't have "All Timeline Tracks" in the dropdown
Are you running version 15.3.1 or earlier?

The “All Timeline Tracks” option is only available with version 16.
Offline

powerdroid

  • Posts: 8
  • Joined: Mon Aug 05, 2019 3:09 pm
  • Real Name: Michael Purdy

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 7:18 pm

Yes. It is version 15.3
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 1303
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 7:22 pm

powerdroid wrote:Yes. It is version 15.3
Suggest including a system spec, indicating both Operating System and Resolve version in your signature.
MacBook Pro (MR942LL/A) | Radeon Pro 560X | macOS 10.14.4 (18E227) | Resolve Studio 16.1.1 ⟧
⟦ Merging HAPI ⫸ Fairlight Accelerator ⫸ DAD AX32 ⟧ ⟦ BMD Intensity Pro 4K | Desktop Video 11.4.1 ⟧
⟦ Fairlight Desktop Audio Editor ⟧
Offline

Andrew Kolakowski

  • Posts: 5801
  • Joined: Tue Sep 11, 2012 10:20 am

Re: How to render a project with multi-channel audio?

PostThu Oct 10, 2019 8:07 pm

powerdroid wrote:I have a project with multi-channel audio. When I attempt to render it to Quicktime DNxHR or Quicktime H.264, the only audio options are Main 1 (Stereo) or Timeline Track which then requires me to pick a single audio track.

Is there a way to render to multi-channel audio within a quicktime container?

PD


You should start with proper project setup and audio mapping (sometimes it's even required to do it on clip properties level). Have you done this? With single stereo output I assume not.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], RedRider14 and 59 guests