DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

  • Author
  • Message
Offline

deanphillips1991

  • Posts: 69
  • Joined: Mon Aug 13, 2018 9:47 pm
  • Real Name: Dean Phillips

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 1:20 am

1. Track foward selection tool (I know about the shortcode but an actual tool would be better like premiere pro has)

2. Right click, create freeze frame - cuts and creates a freeze frame next to/inbetween the current and next clip

3. Drag and replace (Alt/Opt+Drag in premiere pro) - I find myself constantly trying to replace clips with another clip, yet wanting to preserve the timing + effects yet it's never easy to do vs PPCC :)
PC:
Processor: AMD Ryzen 7 1800X Eight Core CPU
Motherboard: ASUS® PRIME X370-PRO
RAM: 64GB Corsair VENGEANCE
GPU: 8GB NVIDIA GEFORCE GTX 1080 -

Macbook:
2.4GHz 8-core i9 processor
Radeon Pro Vega 20 4GB
32GB RAM
2TB SSD storage
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 3:45 am

Jack Swart wrote:Why not make that readout toggle between total timeline duration and selected clip duration.


I would find that annoying as I work the timeline. I want that total duration to remain always visible.
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 3:47 am

deanphillips1991 wrote:1. Track foward selection tool (I know about the shortcode but an actual tool would be better like premiere pro has)


I disagree. I think the current tool set and methods of operation are both better than what PP offers.
Offline

ChipKng

  • Posts: 23
  • Joined: Fri Jun 28, 2019 7:39 am
  • Real Name: Csaba Simon

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 7:42 am

My wishlist for Resolve 17:

Bugfix:
- In the render page somehow the filename gets an extra underscore character at the end if I modify some other parameters (the file is still going to be created under the original name)
- Visible waveform for mp3 files (as in some cases they are not visible) - Fixed in Beta5 aka RC1 :)
- When creating subclips on the media page I wish when I drag a selection from a long clip into my pool, leave the original media/playhead in the same position, don't jump to next media ,so I can continue to continue where I was and select another part from it. Currently I need to seek the position where I was before which is waste of time.

Feature/enhancements:
- Seamless Resolve update install (more transparent) and not the old fashion way we have now in 16 beta (which is a good step ahead)
- More user friendly Fusion macro creation/installation without copying to specified directories/etc. Option in the UI for adding Fusion macros/templates would be nice.
- Preview icons/thumbnails would be nice in the Fusion effect browser
Last edited by ChipKng on Thu Jul 04, 2019 8:57 am, edited 1 time in total.
Offline
User avatar

nibu2757

  • Posts: 9
  • Joined: Mon May 27, 2019 11:24 am
  • Location: Abu Dhabi
  • Real Name: Nibu Thomson

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 8:34 am

the subtitle background should increase according to the texts.
Nibu Thomson
Colourist /Editor
thomsoncolorist@gmail.com
+971501397505
Offline

Tom Early

  • Posts: 1236
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 10:19 am

etang77 wrote:
nibu2757 wrote:Please make subtitles more simpler like premiere


I wouldn't say subtitles are simple in premiere at all, it gave me a hell of a time.

But I wish, Resolve will be able to display multiple channels of subtitles.


Agreed, Premiere subs suck. Lots of enhancements needed to Resolve subs like presets though.
MBP2016, MacOS 10.14.6, 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3,
Radeon Pro 460 4096 MB, Resolve Studio 16.1.1.005
Offline

deanphillips1991

  • Posts: 69
  • Joined: Mon Aug 13, 2018 9:47 pm
  • Real Name: Dean Phillips

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 7:03 pm

Jim Simon wrote:
deanphillips1991 wrote:1. Track foward selection tool (I know about the shortcode but an actual tool would be better like premiere pro has)


I disagree. I think the current tool set and methods of operation are both better than what PP offers.



Really? So you think track forward not being a tool at all is better than having it as a tool? I agree that the rest of how DR handles things is better but having to use a shortcode to do this isn't great (and a few others have suggested this too, so I'm assuming I'm not the only one who thinks it)
PC:
Processor: AMD Ryzen 7 1800X Eight Core CPU
Motherboard: ASUS® PRIME X370-PRO
RAM: 64GB Corsair VENGEANCE
GPU: 8GB NVIDIA GEFORCE GTX 1080 -

Macbook:
2.4GHz 8-core i9 processor
Radeon Pro Vega 20 4GB
32GB RAM
2TB SSD storage
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 8:30 pm

deanphillips1991 wrote:Really? So you think track forward not being a tool at all is better than having it as a tool?


I do. I don't think we need a separate tool for every action here. I think the tools we have are sufficient to get the job done efficiently, when you understand how they work.
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 9:04 pm

I really wish all the editing functions worked with the Timeline Viewer in Cinema mode.
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 9:16 pm

When playing back a timeline, the view doesn't scroll ahead until the playhead gets to the end of the screen, call that 100% to the right. It'd be helpful if it scrolled before that, say around 80%. And instead of scrolling to put the playhead back in the middle at 50%, it should go back left to about 20%.
Offline

deanphillips1991

  • Posts: 69
  • Joined: Mon Aug 13, 2018 9:47 pm
  • Real Name: Dean Phillips

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostMon Jul 01, 2019 9:58 pm

Jim Simon wrote:
deanphillips1991 wrote:Really? So you think track forward not being a tool at all is better than having it as a tool?


I do. I don't think we need a separate tool for every action here. I think the tools we have are sufficient to get the job done efficiently, when you understand how they work.


Fair enough man - I'll just have to get used to doing this

https://www.premiumbeat.com/blog/track- ... esolve-15/ :)
PC:
Processor: AMD Ryzen 7 1800X Eight Core CPU
Motherboard: ASUS® PRIME X370-PRO
RAM: 64GB Corsair VENGEANCE
GPU: 8GB NVIDIA GEFORCE GTX 1080 -

Macbook:
2.4GHz 8-core i9 processor
Radeon Pro Vega 20 4GB
32GB RAM
2TB SSD storage
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 7182
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 2:37 am

Jim Simon wrote:When playing back a timeline, the view doesn't scroll ahead until the playhead gets to the end of the screen, call that 100% to the right. It'd be helpful if it scrolled before that, say around 80%. And instead of scrolling to put the playhead back in the middle at 50%, it should go back left to about 20%.


+1, or instead to move the played, leave it in the middle and move the timeline.
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x 1080ti DeckLink Studio 4K (11.4)
W10-1903 - BMR St. 16.1.1.005
nvidia: 431.86 studio
Offline

Greg Agiannidis

  • Posts: 23
  • Joined: Fri Jun 21, 2019 11:00 am
  • Real Name: Gregory Agiannidis

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 4:19 am

waltervolpatto wrote:
Jim Simon wrote:When playing back a timeline, the view doesn't scroll ahead until the playhead gets to the end of the screen, call that 100% to the right. It'd be helpful if it scrolled before that, say around 80%. And instead of scrolling to put the playhead back in the middle at 50%, it should go back left to about 20%.


+1, or instead to move the played, leave it in the middle and move the timeline.


I'm pretty sure that's what's happening in the Cut page...
Intel i7 6800K @3,4 Ghz -- ASUS X99 AII -- Geforce GTX 1070 8GB -- 32GB DDR4 RAM -- 256GB OS SSD -- 512GB SSD scratch -- 1TB SSD footage -- Windows 10 LSB edition
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 7182
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 5:12 am

Yes. I want it for the edit page as well.
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x 1080ti DeckLink Studio 4K (11.4)
W10-1903 - BMR St. 16.1.1.005
nvidia: 431.86 studio
Online

Rick van den Berg

  • Posts: 532
  • Joined: Tue Jun 02, 2015 7:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 11:51 am

deanphillips1991 wrote:3. Drag and replace (Alt/Opt+Drag in premiere pro) - I find myself constantly trying to replace clips with another clip, yet wanting to preserve the timing + effects yet it's never easy to do vs PPCC :)



try this;

-select the new clip in the media pool
-right click on the clip in the timeline you want to replace -> conform lock with media pool clip
Offline
User avatar

Daz Wood

  • Posts: 318
  • Joined: Mon May 08, 2017 2:59 pm

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 12:39 pm

Fairlight ADR working on Voiceover option to keep Cues on screen

Preferably this would be the default behaviour of the "Keep Playing" and "Keep Recording" functionality.

Setting up cues is nice but when working with a voice-over clients, they mostly like to keep record running over more than one cue at a time which means the next cues, text and counts do not appear on the screen until I select them which i can't as it will stop the play-head and jumps ahead to the next cue.

Most of the time if I leave the session running this can be fine for the artist as they may have rehearsed before hand but for the engineer it is off putting having to keep looking back to a paper script and take our eyes off the screen as there is no visual guidance anymore.

Because of this I can not use Fairlight for this kind of work and have to revert back to recording on my DAW instead. This makes the prep time slower as I need to add the cue text and my own counts to a video track and rendering out of Davinci for the DAW session.
Thank you

Daz

ASUS Strix GL702ZC 17" laptop. AMD Ryzen 7 1700 (Desktop CPU), 16GB DDR4, 256GB M.2 SSD+1TB HDD, 4GB RX 580, Win10
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 2:12 pm

waltervolpatto wrote:instead to move the played, leave it in the middle and move the timeline.


I thought about that, but for the trimming pass of a multicam cut, I don't think that would work as well as the 80/20 suggestion.
Offline
User avatar

ritch1337

  • Posts: 52
  • Joined: Mon Jul 01, 2019 7:45 am
  • Real Name: Radek Richter

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 2:22 pm

EDIT PAGE - Motion blur (same like on transform in fusion) controls for transform in inspector.
Radek Richter

Windows 10 Pro
i7-6700K
GeForce GTX 980 Ti
32 GB ram
Offline

Michael Tiemann

  • Posts: 494
  • Joined: Fri Jul 05, 2013 11:22 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 2:31 pm

I love the fact that with R3D media, I can place 8K media on an HD timeline and get essentially perfect 1080p resolution when I zoom in from 1x-4x. What I don't love is that when I encapsulate 8K media into a compound clip, the compound clip inherits the timeline resolution, pre-decimating the quality of my 8K media down to 1080p. If I then attempt to zoom in 4x on the compound clip, I see pixelation.

A groovy feature for Resolve 17 would be either

(A) An option to manually set the pixel format of a compound clip (inheriting the scaling options that apply to media)

(B) Automatically scaling the format of the compound clip by the minimum of (1) the maximum zoom ratio applied to the compound clip and (2) the minimum ratio of the format sizes of the compound clip's elements to the format size of the timeline.

In the case of (A) it would be good to have some visual highlight that the clip has or needs a > 1x scale factor. In the case of (B) the feature could be enabled or disabled, with some visual cue if the compound clip has been scaled up.

The work-around is to do everything in a 8K SUHD timeline and then scale down on output, which slows everything down in edit. The feature would only slow things down as much as necessary when we're really using extra resolution in a compound clip that's actually visible.
MacOS Catalina Version 10.15.1
iMac Pro (2017)
3 GHz Intel Xeon W
64GB 2666 MHz DDR4
Radeon Pro Vega 64 16 GB
Decklink Duo card feeding FSI DM 240 Monitor
Offline

cameronespience

  • Posts: 11
  • Joined: Sun Mar 11, 2018 5:13 pm
  • Real Name: Cameron Gallagher

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 2:45 pm

I'd love to see a little better Text options, as well as better PNG support! Other than that, I'm really happy with everything!
Offline

JamesMaynardGelinas

  • Posts: 9
  • Joined: Thu Nov 16, 2017 10:27 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 4:31 pm

xy pos keyframe in the edit tab. Could we please have Easy-Ease and motion curve edit options?
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 5:47 pm

JamesMaynardGelinas wrote:xy pos keyframe in the edit tab. Could we please have Easy-Ease and motion curve edit options?


Already there in 16.
Offline

markpalmos

  • Posts: 86
  • Joined: Fri Jul 20, 2018 12:34 pm
  • Real Name: Mark Palmos

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostTue Jul 02, 2019 7:37 pm

Export TIFF sequence with alpha channel from Resolve without having to go to Fusion first as a work-around.

Preferably one should also be able to export to a PNG sequence for web users.

Ideally one would be able to export to APNG format, again for web users and makers of interactive elements for 360° videos and tours.
______________________________________________________
Moved from Premiere to Resolve 21 July 2018 Studio 16.1 beta 3 or latest.
Win 10 64 bit / i7 x990 3.74ghz / 24gb ram / SSD hd / Raid5 Media
Nvidia GeForce 970 / A7rII camera, h.264 MP4 at 1080 25fps
Offline
User avatar

W_and_R

  • Posts: 36
  • Joined: Sun Dec 23, 2018 11:38 pm
  • Real Name: vladimir tolskiy

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostWed Jul 03, 2019 2:08 am

I would like a shortcut key for recording button, rerecord button.
I can see how this part of DaVinci can be improved greatly.
Why not use something similar to keyframes for voiceover management?

Thank you.
Every software corporation thinks that they have the best interface.
The results is a big mess, a conflict of conditional reflexes for a user.
Offline
User avatar

W_and_R

  • Posts: 36
  • Joined: Sun Dec 23, 2018 11:38 pm
  • Real Name: vladimir tolskiy

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostWed Jul 03, 2019 2:24 am

I would also like to include the video-audio synchronization functionality of Red Giant PluralEyes into the DaVinci software itself.
Every software corporation thinks that they have the best interface.
The results is a big mess, a conflict of conditional reflexes for a user.
Offline

MASHRO

  • Posts: 6
  • Joined: Mon Jul 01, 2019 3:25 pm
  • Real Name: Koskers Mashro

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostWed Jul 03, 2019 7:49 am

PLZ fair to treat linux lite verison on import H.264 video function.
Offline

JamesMaynardGelinas

  • Posts: 9
  • Joined: Thu Nov 16, 2017 10:27 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostWed Jul 03, 2019 8:50 am

Jim Simon wrote:
JamesMaynardGelinas wrote:xy pos keyframe in the edit tab. Could we please have Easy-Ease and motion curve edit options?


Already there in 16.


Are you sure? Yes, Easy-Ease, which does seem to be there now. But no way to edit a motion curve by spline.

ALSO: I'd like to add for Linux, Jack2 audio server support too.
Offline
User avatar

Valentin Remy

  • Posts: 254
  • Joined: Thu Mar 24, 2016 3:52 pm
  • Location: Belgium

Re: DAVINCI 17 | Big feature request list.

PostWed Jul 03, 2019 9:04 am

Micha Clazing wrote:ProRes export on Windows, and moveable/sizeable docking UI elements please.


This ! Adobe does it, I'm hoping to see it in Resolve as well.
http://www.instagram.com/valentinremy.be/
Offline
User avatar

W_and_R

  • Posts: 36
  • Joined: Sun Dec 23, 2018 11:38 pm
  • Real Name: vladimir tolskiy

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostWed Jul 03, 2019 9:24 am

I apply de-esser audio effect and DaVinci freezes of closes very often. I hope that this bug would not be present in the new version. Thank you. Vladimir Tolskiy.
Every software corporation thinks that they have the best interface.
The results is a big mess, a conflict of conditional reflexes for a user.
Offline

Adam Brown

  • Posts: 47
  • Joined: Sat Jul 22, 2017 2:29 pm

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostWed Jul 03, 2019 10:56 am

* shortcut button for voice over recording

* USB microphone support for Linux
Offline
User avatar

W_and_R

  • Posts: 36
  • Joined: Sun Dec 23, 2018 11:38 pm
  • Real Name: vladimir tolskiy

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostWed Jul 03, 2019 12:19 pm

Some way to quickly stretch/move around a whole Fusion animation or parts of it over a timeline.
I can visualize it in my mind.
stretch entire animation over timeline.png
stretch entire animation over timeline.png (619.2 KiB) Viewed 2515 times
Every software corporation thinks that they have the best interface.
The results is a big mess, a conflict of conditional reflexes for a user.
Offline
User avatar

nibu2757

  • Posts: 9
  • Joined: Mon May 27, 2019 11:24 am
  • Location: Abu Dhabi
  • Real Name: Nibu Thomson

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostWed Jul 03, 2019 1:49 pm

Please add Font Preview in viewer or font selection tab and for the subtitle section the background colour dimension should be automatic sized with the texts length.
Nibu Thomson
Colourist /Editor
thomsoncolorist@gmail.com
+971501397505
Offline

DanMill

  • Posts: 2
  • Joined: Thu Jul 04, 2019 6:55 am
  • Real Name: Dan Miller

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostThu Jul 04, 2019 7:06 am

Frame numbers! W00t

VFX and 3D people would love frame number support for the timecode.


Project frame numbers displayed in the timecode and in the data burn in.
Project frame number dialog box, type in to jump to that frame.
Even better can you make the time code box(s) editable so you can jump to that time code ... or Frame number.


Lovely lovely frame numbers.
Offline

Henchman

  • Posts: 185
  • Joined: Fri Sep 21, 2018 12:43 am
  • Location: Los Angeles
  • Real Name: Mark Hensley

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostThu Jul 04, 2019 12:34 pm

Selecting a clip, makes that be the play from selection, instead of the playhead spot.
https://www.imdb.com/name/nm0972296/
Offline

OlegCherr

  • Posts: 17
  • Joined: Mon Jun 17, 2019 7:55 pm
  • Real Name: Oleg Cherr

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostThu Jul 04, 2019 8:09 pm

It would be great if it's possible to put a clip into several groups at the same time.
I mean groups on the Color page.
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostThu Jul 04, 2019 8:56 pm

Henchman wrote:Selecting a clip, makes that be the play from selection, instead of the playhead spot.


That would be very annoying.
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostThu Jul 04, 2019 8:59 pm

There's a feature from Premiere Pro that I really miss.

When performing a Ripple Delete (Extract), I'd love for the playhead to remain on the same frame, shifting down with the clips. Or if the playhead was on a frame that was removed, position the playhead on the edit point that was just created between the remaining clips.
Offline
User avatar

Anton Meleshkevich

  • Posts: 28
  • Joined: Mon Mar 12, 2018 10:38 am
  • Real Name: Anton Meleshkevich

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostFri Jul 05, 2019 5:39 am

Drag and drop support for importing and exporting Gallery Stills
Offline

Clifford

  • Posts: 2
  • Joined: Sun Apr 07, 2019 12:56 pm
  • Real Name: Clifford Seedansingh

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostFri Jul 05, 2019 6:23 am

I am working on a project now and trying to do a simple page turn, something I could have done easily in Premiere. Is there a "page turn" transition, I could not find one. If its not there that is one of my requests. The other is to be able to easily adjust left or right audio channels independently in a stereo track. Again I could have done that easily in Premiere in the effects control. For example I recorded a mic input in one channel and a room sound in the other on my Pocket 4k. Now if I wanted to boost the room tone a little I have to go to Fairlight, copy the track and paste it to another track and then change the channels around, 1 to 2, and 2 to 1, and then adjust the track I wanted to boost.
Offline

pfotenhauer

  • Posts: 5
  • Joined: Fri Jul 05, 2019 5:28 pm
  • Real Name: Michael Pfotenhauer

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostFri Jul 05, 2019 5:33 pm

Stereo Vectormeter in meters / fairlight

Multiview monitor for video tracks in normal edit/cut mode aswell,
not only in multicam mode

Editable audio hardware controller presets for Mackie / HUI controllers
with learn functionality
and usage for more than one control surface, a second one for example at a speaker's place
Last edited by pfotenhauer on Sat Jul 06, 2019 6:19 pm, edited 1 time in total.
Offline
User avatar

ritch1337

  • Posts: 52
  • Joined: Mon Jul 01, 2019 7:45 am
  • Real Name: Radek Richter

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostFri Jul 05, 2019 8:17 pm

Can we ask for dual pane media pool in cut page? I really love cut page for event videos, but I frequently using two cameras.

Thanks!
Radek Richter

Windows 10 Pro
i7-6700K
GeForce GTX 980 Ti
32 GB ram
Offline
User avatar

Shannara

  • Posts: 7
  • Joined: Wed Sep 26, 2018 2:55 am
  • Real Name: Shannara

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 1:31 am

I would love to have the following audio format supported (I have yet to find a decent audio converter yet so I cannot edit these videos):

AAC LC SBR (NBC) (HE-AAC)
Attachments
2019-07-05_17-30-57.png
File format
2019-07-05_17-30-57.png (3.4 KiB) Viewed 2383 times
Windows 10.0.17134.285 Pro X64 | DaVinci Resolve Studio 15.1.1
Offline

ulrichthomsen

  • Posts: 6
  • Joined: Fri Jul 05, 2019 8:49 am
  • Real Name: Ulrich Thomsen

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 9:02 am

click a clip - and the playhead jumps to that point in the timeline. seems odd that I need to drag the playhead all the time. Annoying to have these few pixels to click in order to move the playhead to a certain point.
FCP X does it well, it follows the mouse whereever you position it. At least have the optio to select.
Offline

Phil Side

  • Posts: 102
  • Joined: Sun Mar 29, 2015 10:19 pm

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 1:27 pm

Unlock the manual, so that it is possible to copy text from the pdf.
Offline

Stan Willis

  • Posts: 16
  • Joined: Sat Oct 08, 2016 11:11 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 3:51 pm

[quote="Anton Meleshkevich"][list][*]Possibility to clear project cache and delete optimized media from project manager without opening a project.
[*]Possibility to see project cache and optimized media size from project manager.)]

plus one for this - even being able see how much space each project's cached data is taking up would be very useful
NVIDIA GTX 1060 6Gb
i7 CPU 920 2.67 GHz
16.0GB DDR3 @ 534MHz
Mobo SUS P6T SE (LGA1366)
SAMSUNG TV (3840x2160@60Hz)
Sys 465 SSD Cache 240 ssd
media intHD +USB3 HD
Windows Home 64-bit
12/06/2018 2018-06 KB4284835)
Resolve Free Version
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 5:02 pm

I think we should have a Reverse checkbox on all Iris, Motion, Shape and Wipe transitions so they work both at the start and end of a clip.
Offline

R. Baris Ferah

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Jun 10, 2014 3:02 pm

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 9:49 pm

Please but please fix the issue with Fonts that addressed in this topic;

viewtopic.php?f=21&t=83783

- Fonts that installed with FontBase or NexusFont can be able to usable in Resolve too (Both Text and Fusion/Text+)

- DaVinci Resolve can be able to detect recently added fonts (Both system fonts and fonts that added via 3rd party software) without requiring to close and reopen it again.

- Clips that have an optimized media that attached to them don't have any indicators (as far as I can see). Having an icon on clip's thumbnail or info section in clips details would be really appreciated.

- I don't know, these could be AMC features that are being protected by patents and stuff but these things would be great if we have them in Edit Page;

a) Dynamic Trim Mode is great however when we are using it if we can see A clip on source monitor and B clip on record monitor would be great instead of seeing both of them in record monitor. This is a huge waste of space

b) Again when we are in Dynamic Trim Mode it would be great if we will have shortcut options to jump to next or previous edit points (I'm not sure about this one, it could be in Resolve already but I couldn't find it)

c) And finally, when we are using source/timeline workflow (I mean one timeline with all clips as source and one timeline for edit as record) unfortunately resolve inserts (or overwrites) compound clips instead of source clips. I know there is a simple solution for that, I can choose them and select decompose in place but I think the first option would be much efficient.

There could be solutions (but not workarounds) for everything that I address on the top and I might be unaware of them. So, if that is the case any help about them would be appreciated.

Thanks everyone who works for this amazing product.
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 10:51 pm

R. Baris Ferah wrote:- Clips that have an optimized media that attached to them don't have any indicators


If you go to List view, this is one of the columns you can add.
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 10:54 pm

R. Baris Ferah wrote:when we are in Dynamic Trim Mode it would be great if we will have shortcut options to jump to next or previous edit points.


The normal shortcuts work in Dynamic Trim.
Online

Jim Simon

  • Posts: 4436
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: DaVinci Resolve 17 | Feature Requests list

PostSat Jul 06, 2019 10:56 pm

R. Baris Ferah wrote:resolve inserts (or overwrites) compound clips instead of source clips.


The new Source Tape feature of the Cut page might suit your needs.
PreviousNext

Return to DaVinci Resolve Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: Rick van den Berg and 5 guests