ATEM Television Studio Pro HD

Questions about ATEM Switchers, Camera Converter and everything live!
  • Author
  • Message
Offline

Tnolen15

  • Posts: 11
  • Joined: Wed Dec 16, 2020 5:43 pm
  • Real Name: Trent Nolen

ATEM Television Studio Pro HD

PostTue Jan 05, 2021 5:46 pm

We are a church and we are trying to upgrade from an old SD video switcher but have this analog TV modulator that enables us to broadcast live over a local tv channel. We don't want to lose the broadcast tv ministry opportunity. We like what we see with the ATEM Television Studio Pro HD for our purposes now and potential future expansion. I need to know will it work though. Below is a workflow diagram of the proposed setup we would have.
Proposed FBC Demopolis Media Ministry Workflow.jpg
Proposed FBC Demopolis Media Ministry Workflow.jpg (165.83 KiB) Viewed 312 times

Thank you for your help.

Trent Nolen
Offline

Harry Parker

  • Posts: 106
  • Joined: Wed May 28, 2014 10:57 pm

Re: ATEM Television Studio Pro HD

PostWed Jan 06, 2021 12:45 am

I don't see any major issues with your proposed setup. Personally, I wouldn't use the same PC to do ProPresenter and streaming, I'd split those tasks over separate computers to ease the strain as both those processes can be resource intensive. Otherwise, seems fine to me.
Offline

Tnolen15

  • Posts: 11
  • Joined: Wed Dec 16, 2020 5:43 pm
  • Real Name: Trent Nolen

Re: ATEM Television Studio Pro HD

PostWed Jan 06, 2021 9:55 pm

Harry Parker wrote:I don't see any major issues with your proposed setup. Personally, I wouldn't use the same PC to do ProPresenter and streaming, I'd split those tasks over separate computers to ease the strain as both those processes can be resource intensive. Otherwise, seems fine to me.


I have made that point before. The mentality here is more of a "will it work" than a "is this best". I appreciate the feedback.
Offline

Harry Parker

  • Posts: 106
  • Joined: Wed May 28, 2014 10:57 pm

Re: ATEM Television Studio Pro HD

PostTue Jan 12, 2021 1:12 am

It will probably work but you may need to restrict your stream resolution and bit rate so as not to overtax the PC. It depends on how intensive the ProPresenter usage is.
Offline

Tnolen15

  • Posts: 11
  • Joined: Wed Dec 16, 2020 5:43 pm
  • Real Name: Trent Nolen

Re: ATEM Television Studio Pro HD

PostWed Jan 13, 2021 4:40 pm

Thanks for the advice.

Return to Live Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests